Massagevormen

Klassieke- & energetische massage
Chakra(polariteit)massage
Holistic pulsing
Voetreflexmassage
Bindweefselmassage
Focussen

Klassieke massage is met name gericht op je spieren, pezen en gewrichten en laat je ervaren waar je spanning en ontspanning voelt. Door aandachtige strijkingen en knedingen en het masseren van triggerpoints krijg je onder andere een betere doorbloeding van je spieren en je huid.

Energetische massage brengt de aandacht naar de energieverdeling in je lichaam met de uitnodiging dit zelf te voelen en te ervaren. Onder deze massage valt ook het dragen, liften en strekken van benen, armen en hoofd. Het nodigt je uit te ervaren wat je vasthoudt of juist overgeeft.

Chakra(polariteit)massage wordt ook wel onder de energetische massage gebracht. Bij deze massagevorm kan je ervaren hoe het is gesteld met je energiebalans. Door de hoofdenergiecentra (chakra’s) aan te raken kun je bewust worden van de verschillende levensgebieden die bij elke chakra behoren.

Holistic pulsing bestaat uit het zachtjes in beweging brengen (pulsen) van je lichaam afgestemd op het ritme van jouw lijf. Kleine pulsen kunnen afgewisseld worden door grotere pulsen waardoor er ruimte ontstaat om te luisteren wat je lichaam te vertellen heeft. Mede door de zachtheid en het respect van je grenzen word je uitgenodigd om op steeds dieper niveau spanning los te laten. Je ligt bij deze massage aangekleed op tafel.

Voetreflexmassage heeft als basis dat het hele lichaam is terug te vinden op beide voeten. Door het masseren van de voeten, en daarmee de uiteinden van de zenuw- en energiebanen, heeft het effect op het hele lichaam. Behalve dat het als heel ontspannend wordt ervaren kun je bij het aanraken van de verschillende zones ook bewust worden van wat zich bij jou afspeelt op dat bijbehorende gebied in je lichaam. Voetreflexmassage laat de balans/onbalans in het lichaam ervaren en ook de verbinding tussen hoofd & lichaam en tussen denken & voelen.

Bindweefselmassage bestaat uit het optillen en rollen van de huid. Er is een relatie tussen huid, organen en spierzones. Door bindweefselmassage toe te passen op een bepaald gebied is het mogelijk om in contact te komen met het bijbehorende lichaamsdeel of orgaan. Deze massage is een uitnodiging om te ervaren wat er onderhuids speelt of hoe je in je vel zit.

Focussen is aandacht geven aan iets wat van binnen nog vaag is en waarvan je toch kunt voelen dat het hoort bij iets in je leven. Op een respectvolle manier kan ik je uitnodigen bij dat ‘iets’ stil te staan en vanuit je lijf het te laten ontvouwen en zijn verhaal te laten vertellen. Het wordt duidelijker waar het echt om gaat. Focussen is de rode draad in de massagetherapie maar kan ook plaatsvinden in gesprek.